Stor stigning i børsintroduktioner

De europæiske børser oplevede i andet kvartal en markant forøgelse i antallet af børsintroduktioner. London dominerer takket være en række store noteringer.
Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv
Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv
Af STEFAN SINGH KAILAY, finanswatch@finanswatch.dk

Det har været et travlt forår på de europæiske børser. Andet kvartal bød på 51 procent flere børsintroduktioner i forhold til samme periode sidste år. Værdien af disse introduktioner steg med 48 procent.

Således viser en gennemgang foretaget af PricewaterhouseCoopers 134 nye noteringer i årets andet kvartal til en samlet værdig af 112,9 mia. kr. mod 89 nye noteringer sidste år til en værdi af 76,1 mia. kr.

Der er ligeledes tale om en markant stigning i forhold til årets første kvartal, der bød på 95 introduktioner til en samlet værdi af 25 mia. kr.

Engelsk dominans

Børsen i London dominerer, hvad værdien af børsintroduktioner angår. De engelske børsmæglere kunne takket være en række store noteringer se tilbage på et kvartal, hvor man stod for 77 procent af den samlede værdi af nye børsintroduktioner. Den tyske børs havde den næststørste del med 7 procent.

England sad samtidig på fire ud af de fem største noteringer, med det schweiziske mineselskab Glencore International som den markant største (58 mia. kr.).

Travlt i Warszawa

Mens London dominerede værdimæssigt, så var det børsen i Warszawa, der sad på broderparten af antallet af nye noteringer takket være en række mindre noteringer. Således blev 41 procent af nye børsintroduktioner foretaget på den polske børs mod Londons 26 procent.

Gennemsnitsværdien af de polske introduktioner lå imidlertid på 93 mio. kr. mod Londons 2,9 mia. kr.

Sektormæssigt stod virksomheder, der beskæftiger sig med basale ressourcer, for 52 procent af værdien af nye noteringer, mens investeringsvirksomheder fulgte efter med 13 procent.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også