Spanske og italienske banker slår igen

Aktiekurserne i Spanien og Italien har genvundet en pæn del af slaget fra mandagens reaktion på EU's stresstest.
AF RITZAU FINANS

Et sæt pæne regnskaber og et rimeligt auktionsresultat ved Spaniens auktion over nye statspapirer har tirsdag dæmpet markedets skepsis og sendt de europæiske aktiemarkeder i vejret. Et svagt regnskab fra den amerikanske finanskæmpe Goldman Sachs har dog taget toppen af optimismen.

Goldman falder 3,8 pct. i den elektroniske handel forud for den amerikanske børsåbning, efter præsentation et resultat pr. aktie på 1,85 dollar. Det var markant under analytikerforventningerne om et resultat på 2,30 dollar, ifølge Bloomberg News.

Regnskabet har skåret et par point af de europæiske indeksplusser, men forstyrrer ikke et generelt positivt billede. De toneangivende indeks i Spanien og Italien ligger til stigninger på 1,8 pct., mens stigningerne i Frankrig og Tyskland løber op i 1,1 pct. og 1,2 pct. Det britiske FTSE 100-indeks halter lidt efter og ligger ved 14.30-tiden til en gevinst på 0,5 pct.

Formiddagens auktion i Spanien over nye korte statspapirer testede markedsstemningen efter den seneste tumult, og eksamenen blev bestået. Således blev udbuddet af 18 måneders papirer, ifølge Financial Times overtegnet fem gange, om end til højere renter.

Banco Santander ligger tirsdag middag 2,5 pct. højere, og stort set samme stigning - 2,1 pct. - tilfalder BBVA.

I Italien stiger Unicredit 4,6 pct., mens Nordea er den absolutte topscorer blandt de største europæiske banker. Aktien ligger 5,4 pct. højere efter et nydeligt kvartalsregnskab.

Fra regnskabsfronten er der ligeledes kommet et godt regnskab fra den amerikanske it-kæmpe IBM, hvis tysk-noterede aktier stiger 1,8 pct. i Frankfurt. IBM-regnskabet var bedre end ventet målt både på top- og bundlinjen.

Også fra Schweiz er der godt nyt. Medicinalkæmpen Novartis stiger 3,9 pct., efter et justeret resultat pr. aktie på 1,48 dollar i andet kvartal. Det var 4 cent mere end ventet, ifølge Bloomberg News. Blandt salgssucceserne fandt man blandt andet diabetes 2-pillen Galvus, der øgede omsætningen med 65 pct. til 165 mio. dollar.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også