FinansWatch

Clausen: Det bliver et udskilningsløb

Kommende regulering vil placere dele af banksektoren under hårdt tryk, lyder det fra Nordeas Christian Clausen.

Nordeas ambition om at trimme forretningen og skabe en forrentning af sin egenkapital på 15 pct. vil cementere bankens position som en af Europas mest velfunderede banker. Det fortæller Nordeas administrerende direktør, Christian Clausen, til Ritzau Finans.

"Når vi når dertil, står vi meget stærkt og har alle muligheder bagefter," fortæller Christian Clausen og understreger, at der fortsat er et stykke vej endnu.

"Det er stadig en meget, meget stor opgave. Det er jo ikke bare en lille skrue, men de helt store møtrikker, der bliver drejet på."

Nordea offentliggør i løbet af efteråret en plan for, hvordan banken skal nedbringe sine omkostninger. Ifølge Christian Clausen vil det stadig være på hovedagendaen et par år frem.

Effektiviseringerne sker i tilstræbelsen på at efterleve kommende reguleringer i banksektoren, hvor blandt andet Baselkomiteen vil udstikke nye regelsæt, som vil påvirke bankverdenen.

"Konsekvensen af den nye regulering bliver, at der er nogle banker, der står stærkt og andre, der står mindre stærkt. Det bliver reelt et udskilningsløb," vurderer Christian Clausen.

Er I helt klar til kommende regulering?

"Det mener jeg, svarer Christian Clausen," som dog peger på, at der stadig er visse usikkerheder vedrørende de kommende krav.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs