Storbanker skal rejse kapital som følge af stresstest

Der er blevet sagt og skrevet meget om stresstesten siden den blev offentliggjort i fredags. Konkret kan testens konklusioner betyde at flere storbanker skal på kapitaljagt.

Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, Société Générale og Unicredit er blandt de største banker i Europa og ligeledes spiller de store roller i deres respektive hjemlande. Men størrelsen til trods har fredagens testresultater lagt et pres på de fire banker – de kunne nemlig alle sammen godt bruge noget mere kapital. Det skriver Bloomberg News tirsdag.

Den grundigt granskede core Tier 1 capital-ratio som var et af hovedpunkterne i stresstesten var – i testens ugunstige scenarie – meget lav hos alle fire af de ovennævnte banker. Og selvom tallene for alle fire lige akkurat overgår kravet på 5 pct., så kan bankerne se frem til et krav om handling fra sine aktionærer.

Foreløbige tiltag er ikke blevet anerkendt

”Eftersom stresstesten ikke tog højde for en eventuel statsbankerot, så er der nogle der beskylder testen for ikke at være stringent nok. Hvis vi løber ind i en statsbankerot, så er mange af de store banker som eksempelvis Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland og Société Générale, der vil have behov for ny kapital. Sådanne banker bør forstærke sin kapitalbase for at bremse spirende ængstelighed hos sine investorer,” siger fund manager Espen Furnes fra Storebrand Asset Management i Oslo.

Både Deutsche Bank, Société Générale og Unicredit har udtalt at deres respektive capital-ratios ville være mærkbart højere hvis folkene bag stresstesten havde anerkendt de tiltag som bankerne allerede har sat i gang for at forstærke kapitalreserverne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også