Optakt: Nordea næppe prangende

Et fornuftigt regnskab, der ikke helt vil kunne leve op til de sidste par kvartaler. Sådan lyder forventningerne dagen før Nordea kommer med halvårsregnskab.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
AF RITZAU FINANS

Nordeas regnskab for andet kvartal vil næppe være prangende, men investorerne kan glæde sig over, at de danske bankkunder kan se frem til stigende udlånsrenter, der fremover vil skæppe godt i kassen hos storbanken.

De samlede driftsindtægter i andet kvartal ventes at falde til 2392 mio. euro ifølge estimater indsamlet af SME Direkt, hvor banken i første kvartal havde indtægter på 2510 mio. euro.

"Mit bud er at hverken gebyr- eller nettorenteindtægterne kan leve op til første eller fjerde kvartal, som hver især var rekordkvartaler. Det bliver et fornuftigt regnskab, men det kommer ikke til at virke prangende," siger Jyske Banks bankanalytiker Christian Hede forud for regnskabet.

Han hæfter sig ved, at både DnB Nor og SEB har haft faldende omsætning fra deres handelsaktiviteter i andet kvartal på grund af den eskalerende usikkerhed på markederne. Det samme kan meget vel gøre sig gældende for Nordea. SEB præsenterede faldende nettorenteindtægter, primært fordi banken har valgt at ligge inde med mere funding, som den ikke har sendt ud af arbejde, vurderer Christian Hede, der ikke vil spå om, om Nordea har gjort det samme.

På det danske marked har Nordea annonceret, at man vil følge i hælene på blandt andre Danske Bank med en udlånsrentestigning på 0,25-0,50 pct.point, til trods for at Nordea kan hente funding markant billigere end de andre danske banker.

"Nordeas fundingudgifter er nok steget, men de har relativt mindre stigning i fundingudgifterne, end de andre har. Så hvis Danske Bank mener, at det er passende at hæve med 25-50 point, og Nordea gør det samme, så kommer Nordea bare til at tjene relativt mere," fastslår Christian Hede.

For hele 2011 regner markedet ifølge SME Direkts prognose med, at Nordeas nettorenteindtægter vil stige til 5,5 mia. euro fra 5,2 mia. euro i 2010. Andet kvartal ventes at give nettorenteindtægter på 1,35 mia. euro mod 1,25 året før.

Nordeas nedskrivninger på udlån ventes at fortsætte den faldende tendens til trods for, at banken bogfører sin andel af udgiften til krakket i Fjordbank Mors under denne regnskabspost.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også