FinansWatch

Trichet på tværs i Grækenland

ECB's præsident er endt på ratingbureauernes side i sagen om vurdering af præcis hvornår, en stat er bankerot - og hvornår man kan bruge dens obligationer som sikkerhed.

ECB-præsident Jean-Claude Trichet har skabt et stort bump på vejen mod enighed om en græsk redning ved at sige, at ECB ikke kan godtage misligholdte obligationer som sikkerhedsstillelse. Udmeldingen er i direkte modstrid med den tyske kansler Angela Merkel, som opfordrer til, at private investorer påtager sig en del af byrden ved en græsk redning.

Det skriver Financial Times søndag.

"Hvis et land går statsbankerot, vil vi ikke længere være i stand til at godtage dets misligholdte statsobligationer som normal berettiget sikkerhedsstillelse. I så tilfælde vil regeringer selv skulle træde til og få bragt orden i tingene. Regeringerne må sørge for, at eurosystemet får fremlagt sikkerhedsstillelse, som det kan gå med til," udtaler Jean-Claude Trichet.

Udmeldingen kommer på et kritisk tidspunkt blot få dage før torsdagens Bruxelles-topmøde om Eurozonens finansielle krise. Angela Merkel har advaret, at hun kun vil deltage i topmødet, hvis man når til enighed om en ny redningsplan for Grækenland.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs