FinansWatch

Hjemmestrikket stresstest sender danske banker til tops

En fransk opstramning af EU's stresstest sender Danmarks og Nordens banker langt op på listen over Europas solide banker.

Foto: ESKESTAD MIK

Sydbank, Danske, Jyske, SEB, Nordea og Swedbank.

Sådan lyder de seks stærkeste navne på listen over Europas mest solide banker i en genbearbejdning af tallene fra EU' stresstest foretaget af den franske storbank Société Générale.

Norske DnB Nord indtager en ottendeplads, og norden sidder dermed på 7 ud af de ti mest attraktive pladser.

Listen inkluderer kun de 40 største banker ud af de 91 deltagere i stresstesten, og der har tilsyneladende vippet Nykredit - der var svageste danske bank i testen - af opgørelsen.

Relativt stærke banker

Det skriver FT's Alphaville, der peger på, at franskmændende tilsyneladene mener, at de korte 'haircuts' på bare et par procentpoint - tab ved på gæld - som testen bruger over for Grækenland, Irland og andre af de af Eurozonens gældsplagede nationer, ikke er tilnærmelsesvis hårde nok.

Man opererer derfor med antagede tab på 50 pct. for Grækenland, Irland og Portugal, og 20 pct. for Spanien og Italien.

På trods af de hug er bankerne stadig overraskende stærke, skriver franskmændende.

"Vi er overraskede over hvor modstandsdygtige nogle af bankerne er. På trods af en recession, en tredobbelt statsbankerot samt tab på Italiens og Spansk statsgæld er gennemsnitkapitalen i vores udvalgte gruppe stadig på en relativt sund 6,2 pct. (EU's krav lyder på 5 pct., red.), og flere af de største banker ligger et godt stykke over det tal," skriver Société Générale

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs