FinansWatch

Formueeksperter dropper bankerne

To af landets førende bankeksperter konstaterer, at det er umuligt at forudsige bankkrak.

Investeringsforeningen Formuepleje er stort set gået væk fra bankaktier.

Risikoen er for stor, og det er umuligt at forudsige, hvilken bank, der bliver den næste, som krakker.

Sådan lyder det fra Formueplejes bankekspert Thomas Berngruber i et interview med epn.dk.

Ekspert ikke klog nok

Thomas Berngruber er en af landets førende bankeksperter. Alligevel konstaterer han, at han ikke er klog nok gennemskue markedet, som det ser ud nu.

"Vi har taget beslutningen for længe siden. Vi har nærmest ingen eksponering mod banksektoren længere. Vi kigger stadig på det, men hvis du spørger mig, er der ikke noget, der tyder på, at bankerne pludselig skulle gå hen og blive fantastiske forretninger," siger Thomas Berngruber.

"Man kan læse nok så mange bankregnskaber, men de giver ikke nødvendigvis hele sandheden. Ikke forstået på den måde, at bankerne bryder loven, men tingene kan ændre sig meget hurtigt, og sektoren er meget sårbar," siger han.

Amagerbanken skræmmer

Vurderingen er den samme hos Dansk Formue og Investeringspleje, som også har valgt at begrænse sin andel af bankaktier markant.

"Vi har faktisk ikke ret mange bankaktier til vores kunder. Det er umuligt at sige, hvilke banker, der er sunde, og hvilke der overlever. Det er rent gætteri," siger partner og investeringschef Johnny Madsen til epn.dk.

"Problemet er, at de banker, der ser sunde ud den ene dag, kan krakke den næste. Det så man med Amagerbanken. Den havde på papiret en pæn høj solvens, men viste sig at være hamrende insolvent," siger han.

Kan give højt afkast

De to investeringseksperter påpeger begge, at der er stor forskel på de danske banker.

"Hvis man rammer en af de aktier, som overlever, så kan man gå hen og få et pænt højt afkast over de kommende år," siger Johnny Madsen fra Dansk Formue og Investeringspleje.

"Man skal passe på ikke at udelukke banker som investeringsobjekt. Priserne kan komme så langt ned, at de bliver attraktive," siger han.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs