Amagerrapport forsinket igen

Finanstilsynet er stadig ikke klar med den rapport om forløbet op til Amagerbankens krak man skulle have haft ude i maj. Opdateret.
Foto: Uffe Frandsen
Foto: Uffe Frandsen

Først skulle det være maj. Så skulle det være juni. Og her midt i juli har det åbenbart stadig lange udsigter:

Finanstilsynets redegørelse om forløbet op til Amagerbankens overdragelse til Finansiel Stabilitet trækker ud. Igen.

Det sker på trods af økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsens (K) løfte om en turbo-rapport.

Ministeren bad i februar tilsynet om at sætte foden på speederen.

”Jeg har desuden bedt Finanstilsynet fremskynde den redegørelse, de skal udarbejde og offentliggøre i medfør af lov om finansiel virksomhed om forløbet op til Amagerbankens overdragelse til Fiansiel Stabilitet A/S, således at diskussionen kan foregå på et oplyst grundlag. Dermed er jeg sikker på, at alle spørgsmål vil blive besvaret,” meldte Mikkelsen dengang.

Men nu oplyser tilsynet over for FinansWatch, at man på nuværende tidspunkt ikke vil sige, hvornår rapporten kommer. Heller ikke, om man kan nå det i juli, og altså dermed holde sig inden for en forsinkelse på to måneder.

Flere forsinkede undersøgelser

Finanstilsynets redegørelse bliver dog langt fra den eneste rapport om syndefaldet på Amager.

Finansiel Stabilitet har vanen tro iværksat en advokatundersøgelse, mens Brian Mikkelsen har sat en uvildig undersøgelse, der omfatter Finansiel Stabilitet og Finanstilsynets rolle i forbindelse med krakket - men ikke Økonomi- og Erhvervsministeriets egen rolle, i søen.

Og så vil Rigsrevisionen komme med en større undersøgelse af Finansiel Stabilitet, der også skal omfatte de skæbnesvangre måneder på Amager, samt kigge nærmere på grundlaget for at give Amagerbanken statsgaranterede lån.

Den undersøgelse skulle også have været klar ”før sommerferien 2011”, men overfor FinansWatch meddelete Rigsrevisionen i slutningen af maj, at man ikke skal forvente, at arbejdet er færdigt før på den anden side af industriferien.

Rigsrevisionens rapport er samtidig en del af grundlaget for Økonomi- og Erhvervsministeriets uafhængige advokatundersøgelse, der skal afleveres til ministeriet 19. dec.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også