FinansWatch

Stresstest sætter bankproblemer under markedets lup

Øget bekymring over den europæiske banksektor får euroen til at falde. Om en uge offentliggøres stresstesten af de europæiske banker, men lækkede oplysninger presser allerede nu den fælleseuropæiske valuta.

EU-myndigheder er i øjeblikket ved at lægge allersidste hånd på årets stresstest af knap hundrede af Europas største banker. Sidste år fik testen kritik for at være for blid, men i år ser det ud til at der er kommet andre boller på suppen.

Dokumenter som Bloomberg News er i besiddelse af, og som er dateret så sent som i går, viser således at banker der dumper testen vil blive afkrævet en plan der skal vise hvorledes den pågældende bank vil imødekomme de opstillede kapitalkrav.

Efterfølgende har de dumpede banker så tre måneder til at eksekvere sine respektive planer og derigennem rejse tilstrækkelig med ny kapital.

Omdrejningspunktet for stresstesten er hvorvidt de enkelte banker kan opretholde en Tier 1 kernekapital på 5 pct. – også ved særligt udfordrende scenarier.

Regeringer skal være klar

Ifølge Bloombergs oplysninger skal regeringer i de 27 involverede lande også være parate til at stille kapital til rådighed for nødlidende aktører i banksektoren.

”Der er en erkendelse af, at der vil være yderligere pres på de lokale regeringer for at afstive deres banksystemer,” siger Jeremy Stretch, der er valutastrateg hos Canadian Imperial Bank of Commerce i London og peger blandt andet på spanske banker som en risikofaktor.

Både overfor den amerikanske dollar og den japanske yen, er euroen faldet i løbet af i dag og set henover hele ugen er faldet overfor dollaren næsten på 2 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs