FinansWatch

Milliarderne ruller for Skagen-chefer

Fem topfolk i investeringsforeningen Skagen Fondene har tjent milliarder de seneste år.

Skagen Fondene ligger ofte helt i top, når der uddeles priser til de bedste investeringsforeninger.

Men folkene bag er ikke blot gode til at få investorernes penge til at yngle. Deres egen privatøkonomi nyder også ualmindelig godt af succesen.

Således tjente de fem øverstplacerede personer i Skagen Fondene til sammen mere end 400 mio. norske kr. i deres respektive investeringsselskaber forrige år, skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Store udbyttebetalinger

Og hvis man ser på perioden fra 2005, kravler Skagen-toppens samlede personlige gevinst op over 2,5 mia. norske kr., viser opgørelsen fra Dagens Næringsliv.

Foruden de tre grundlæggere Tor Dagfinn Veen, Åge K. Westbø og Kristoffer Stensrud udgøres den stortjenende Skagen-kvintet af adm. direktør Harald Espedal og investeringsdirektør Kristian Falnes.

Skagen-topfolkene ejer langt hovedparten af aktierne i Skagen Fondene og får derigennem stor del i de årlige udbyttebetalinger.

Norsk hovedsæde

Skagen Fondenes hovedsæde ligger i Norge, men investeringsforeningen har også en betydelig del af sine forretninger på det danske marked.

Således kan investorer handle investeringsbeviser i fem Skagen-fonde på OMX-børsen i København.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs