FinansWatch

Her er professorens advarsel mod afgift på aktiehandel

Ny afgift på aktiehandel er ikke en god idé, hvis man spørger CBS-professor Caspar Rose. I et advarende debatindlæg i Børsen nævner han flere grunde.

Under overskriften ”Afgift på aktiehandel er gift for opsparingen” lister professor Caspar Rose en række årsager til sin stærke skepsis over for forslaget fra S og SF, som omhandler indførelsen af en afgift på aktieomsætning.

Mens oppositionen skønner, at afgiften kan indbringe statskassen i omegnen af fire mia. kroner, så ser Caspar Rose en række andre alvorlige – og ikke hensigtsmæssige – konsekvenser af en eventuel indførelse.

Først nævner han, at virksomheder får begrænset sine muligheder for at hente kapital på børsen, eftersom incitamentet for at handle bliver hæmmet af afgiften. Dernæst nævner han faren for, at pålægningen af en afgift kan skade hele det finansielle system i Danmark, da det kan medføre, at aktiehandlen forlader København og i stedet rykker til udlandet.

Danica forudser faldende pensionsopsparing

Som sin tredje advarsel lister professoren en advarsel, som tidligere har været til debat blandt brancheaktører, nemlig at danskerne vil spare mindre op til pension som følge af afgiften, hvilket igen vil skabe en stor udfordring for fremtidens velfærdsstat.

Afslutningsvis håber Caspar Rose, at oppositionen hen over sommeren ”har haft tilstrækkelig tid til at tænke sig om” og efterfølgende lægger tankerne om en ny afgift på hylden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs