FinansWatch

Finansiel Stabilitet: Nu med seks arme

Den nye struktur i Finansiel Stabilitet er på plads.

Foto: Carsten Andersen

Fire overordnede kasser under Finansiel Stabilitet. Sådan var målet for afviklingsselskabet da man meldte ud med planen tilbage i februar. Det er på plads nu - næsten.

"Målet var at sikre effektivitet og ensartethed i en fortsat ordentlig og redelig afviklingsindsats ved at samle koncernens datterselskaber, som er overtaget under Bankpakke 1 samt Roskilde Bank i én bank, ét finansselskab, ét pantebrevsselskab og ét ejendomsselskab," skriver Finansiel Stabilitet i en meddelelse.

Forsøget på at skabe en mere enkelt selskabsstruktur har dog været udsat for et par benspænd.

"Siden beslutningen om den nye struktur blev taget, har Finansiel Stabilitet overtaget yderligere to banker: Amagerbanken af 2011 A/S samt Fjordbank Mors af 2011 A/S. Disse to banker er overtaget under Bankpakke 3 og drives derfor ikke alene for statens regning og risiko som den øvrige koncern. Amagerbanken af 2011 og Fjordbank Mors af 2011 vil fremadrettet drage nytte af de faglige kompetencer og administrative funktioner, som er til stede i koncernen," skriver afviklingsselskabet.

Man håber samtidig, at der i løbet af det næste halve år vil åbenbare sig besparelser på baggrund af den nye opbygning.

”I løbet af 2. halvår 2011 vil vi drøfte, hvilke yderligere synergier den nye koncernstruktur kan give. For eksempel ser vi en række nye muligheder for forenkling og effektivisering af koncernen på områder som geografisk placering samt opnåelse af yderligere stordriftsfordele på stabsområdet. Det vil i den forbindelse fortsat være vores målsætning at opretholde de lokale kontorsteder," skriver bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs