FinansWatch

Danske bankaktier under indre værdi

De danske banker er i langt de fleste tilfælde mindre værd end den bogførte egenkapital

Der er ikke meget tiltro til aktierne i de danske banker. For øjeblikket handler investorerne således i langt de fleste tilfælde bankerne til en værdim, der ligger under egenkapitalen. Det skriver dagbladet Børsen.

"Det her afspejler, at investorerne tror, at afkastet bliver lavt. Hvis markedet anslår, at egenkapitalforrentningen bliver 5 pct., men der forlanges 10 pct., så kan man jo kun give 50 øre for hver krone egenkapital. Er man bange for, at egenkapitalforrentningen ikke bliver høj nok, så kan man heller ikke betale fuld pris," siger Christian Hede, der er bankanalytiker i Jyske Bank, til avisen.

Andetsteds opfordrer Aktieugebrevet til at købe op i bankaktier. Her er det dog troen på en ny bankpakke, der driver idéen.

"Vi erkender, at der meget vel kan komme flere bankkrak blandt de mest udsatte, men sandsynligheden for, at det sker på meget kort sigt er ikke stor. Vi forventer derfor, at udsigten til en ny bankpakke vil sætte sig i aktiekurserne på især de bankaktier, der er blevet sat mest ned. Går man efter denne investeringsmulighed bør man sprede risikoen på 4-5 forskellige bankaktier, eksempelvis i et miks mellem meget risikofulde og mere sikre, store banker," skriver ugebrevet.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs