FinansWatch

Fem tiltalt for omfattende millionsvindel mod Nordea

Den norske statsadvokat har rejst tiltale mod fem personer i en sag om svindel rettet mod Nordea i Norge. Sagen handler om 63 mio. norske kroner.

Det er et af de største bankbedragerier nogensinde i Norge, skriver Verdens Gang. Fem personer - fire mænd og en kvinde - er tiltalt i sagen. Tre er tiltalt for groft bedrageri og organiseret kriminalitet, mens to - deriblandt kvinden - kun står over for anklager om groft bedrageri.

Sidste juli skulle de fem have overført 63 mio. norske kr. fra en norsk kvindes konto til en stribe banker i Dubai.

Det er angiveligt sket med hjælp fra en ansat i en af Nordeas Oslo filialer, der har registreret en falsk fuldmagt i den norske kvindes navn, og dermed har ladet de fem flytte kvindens penge ud af landet.

"Vi mener, at de har lavet en aftale med en insider i banken, som har muliggjort bedrageriet. Det virker gennemtænkt, og det har blandt andet søgt efter rige personer for at finde ud af, hvilken identitet de skulle gå efter," siger statsadvokat Elisabeth Ramstad til netavisen.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs