FinansWatch

Grækenland: I mål men ikke uden for fare

Afstemningen gik igennem og bankaktierne steg. Men Grækenland er ikke uden for farezonen, lyder det fra analytikerside.

Det græske parlament vedtog med stemmerne 155-140 den græske regerings spareplan, der er en forudsætning for, at Grækenland kan få hjælp fra Eurogruppen og IMF.

Men faren for græsk statsbankerot er ikke drevet over. Det fastslår seniorøkonom i Danske Bank Frank Øland Hansen, i en kommentar til afstemningen:

"Risikoen for en græsk statsbankerot på kort sigt er hermed faldet betydeligt. På længere sigt, så ser det dog stadig ud til at blive svært at undgå," mener Frank Øland Hansen.

Der er en afstemning mere om implementeringen af hjælpepakken torsdag, men efter vedtagelsen onsdag er det forventningen, at torsdagens afstemning bliver mere udramatisk.

På søndag skal Eurogruppen diskutere hjælpepakken til Grækenland.

"Her kan den store udfordring blive, hvordan den private sektor skal deltage i hjælpen. Når hjælpepakken er på plads, så er vejen banet for, at IMF kan udbetale den næste pose penge midt i juli - og så undgik vi altså en græsk statsbankerot og europæisk finanskrise," skriver Frank Øland Hansen og tilføjer:

"I denne omgang."

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs