FinansWatch

Grækenland: Bankerne kan klare sig

Den græske finanssektor skal nok klare sig, lyder det fra landet finansminister. Sektoren ejer en meget stor del af landets statsgæld.

Det græske banksystem er fuldstændig sikkert, forsikrer Grækenlands finansminister Evangelos Venizelos i en tv-transmitteret tale ifølge Bloomberg News.

"Det er et vanskeligt og tungt tidspunkt," siger finansministeren, der mener, at en sikring af landets banker også er en støtte til det græske samfund.

Venizelos fastslår desuden, at Grækenlands medlemskab af euroen er uigenkaldeligt.

Det græske parlament skal onsdag eftermiddag stemme om regeringens omfattende spareplan. Det ser ifølge Bloomberg News ud til, at regeringen får de 151 stemmer, den har brug for for at få planen igennem.

Grækenlands banker ejer så store mængder af landets statsobligationer, at et nej til en gældsaftale vurderes at være nok til at vælte en række af de ellers relativt solide instutioner.

Samtidig stiger de græske bankaktier stiger forud for den vigtige afstemning om spareplanen i det græske parlament.

Aktierne i banken Alpha stiger op til 8,5 pct., Eurobank stiger op til 7,7 pct., mens National Bank stiger med op til 6,7 pct. Det skriver Bloomberg News.

Bankerne i det europæiske indeks Stoxx 600 ligger med en stigning på 2,5 pct.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs