FinansWatch

Ex-Roskildedirektør flytter fortjenesten til konen

Den tidligere Roskilde Bank-direktør Søren Kaare-Andersen har fået gang i konsulent- og foredragsvirksomheden. Fortjenesten går dog videre til konen. Men det har intet at gøre med kommende erstatningskrav, lyder det fra eks-direktøren.

Foto: SVANE BO

566.726 kroner. Så meget tjente tidligere direktør i Roskilde Bank, Søren Kaare-Andersen i sin nystartede konsulent og foredragsvirksomhed i 2010. 400.000 af dem er overflyttet til et holdingselskab, der ikke er ejet af Kaare-Andersen, men derimod af hans kone.

Men der er ikke tale om en variant af den såkaldte kone-finte, hvor man undrager kreditorer aktiver ved at placere dem hos ægtefællen i stedet, lyder det fra eks-direktøren, der står over for massive erstatningskrav i forbindelse med retsopgøret i kølvandet på Roskilde Banks krak.

De penge, du tjener på din virksomhed, flytter du over i et holdingselskab din kone ejer. Handler det om at få dem flyttet væk fra konsekvenserne af det retsopgør, der er på vej omkring ansvaret for Roskilde Banks krak?

"Nej, overhovedet ikke. Holdingselskabet skal måske investere i en virksomhed eller lignende. Der er godt nok et retsligt opgør på vej. Men det er ikke derfor, pengene er blevet flyttet," siger Søren Kaare-Andersen til FinansWatch.

50.000 kr. af overskuddet er blevet udbetalt i løn og pension.

Ingen skyld

Søren Kaare-Andersen fortæller samtidig, at han foredrags- og konsulentvirksomhed er kommet ganske udemærket fra land.

"Det går stille og roligt. Jeg laver mange forskellige ting. Rådgiver folk og så videre. Så det er lidt en blandet landhandel. Det er rådgivning for både pengeinstittuter og almindelige virksomheder, og så holder jeg selvfølgelig også foredrag."

Søren Kaare-Andernsen gør dog straks klart, at foredragene ikke forsøger at placere skylden for Roskilde Banks fald.

"Foredragene handler blandt om, hvad man kan lære af Roskilde Bank. Jeg forsøger lidt at sætte det i en teoretisk sammenhæng, og tale om, hvordan man kan undgå at noget lignende sker. Det handler ikke om hvem der begik fejl og hvem der ikke gjorde. Slet ikke."

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs