FinansWatch

Bankchef advarer om bølge af privatkonkurser i England

England vil stå over en flodbølge af tvangsauktioner og udsættelser, hvis renten bliver hævet. Det skriver The Guardian.

Foto: Thomas Borberg

Advarslen kommer fra Richard Banks, der er direktør for UK Asset Resolution (UKAR). UKAR er den statsstyrede bank, der under krisen overtog dårlige boliglån fra de krakkede banker og boliglånsgivere.

Banken sidder med boliglån for 80 mia. pund, eller 670 mia. kr. Det dækker over 750.000 kunder, hvoraf 23.000 er mere end seks måneder bagud med huslejen.

Richard Banks mener, at en række private konkurser vil være nødvendige, da mange af kunderne løbende øger deres gæld på grund af renteudgifter, eller aldrig vil komme tilbage til den økonomiske situation, de stod i før krisen da lånene blev taget.

"Det er tough love. Hvis folk ikke har råd til at betale af på huset, og de bare gældsætter sig yderligere, så er det ikke fair af os, at lade dem fortsætte," siger Richard Banks.

Den britiske rente er på blot 0,5 pct. og har været det siden marts 2009, efter en stribe af rentenedsættelser under krisen sendte den ned fra 5 pct. i oktober 2008.

"Hvis der ikke bliver gjort noget ved det, kan man se en tsunami i horisonten. Hvis folk ikke forbereder sig, og løber op i bakkerne, kan de drukne. Hvis dette her ikke bliver håndteret ordentligt, kan det blive meget grimt," siger Richard Banks til The Guardian.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs