"Bestyrelsen hænger på 700 mio."

Aktionærer raser over bankformand: "Han tror, han er ansat af Finansiel Stabilitet."
AF SVEND BOYE THOMSEN

En kreds på mellem 20 og 50 stærkt utilfredse aktionærer i Fjordbank Mors mødes søndag formiddag for at drøfte bankens situation.

De raser over, at bankens ledelse har anmodet om at blive overtaget af statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet.

"De har solgt vores aktier under hånden for nul og nix, og det vil vi ikke finde os i, når banken har en egenkapital på 700 mio. kr.," siger initiativtageren Simon Leicht Simonsen, aktionær og statsautoriseret revisor til epn.dk.

Bestyrelsen er indbudt

På mødet vil Simon Leicht Simonsen holde et oplæg om den aktuelle situation, og derefter vil aktionærne drøfte en række forslag, som de vil fremsætte for bestyrelsen.

Bankens bestyrelse er indbudt til mødet, og ifølge Simonsen har flere af bestyrelsesmedlemmerne tilkendegivet, at de vil møde op. Men ikke formanden.

"Ham har vi ikke kunnet få fat på. Han har travlt og er vist til møde i København. Han tror, han er ansat af Finansiel Stabilitet, men vi mener, han er ansat af aktionærerne," siger Simonsen.

Ingen Amagerbank

Aktionærerne forlanger, at der bliver indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, inden forhandlingerne med Finansiel Stabilitet kan fortsætte.

"Hvis de fortsætter forhandlingerne uden at afholde en ekstraordinær generalforsamling, så har de ikke mandatet i orden. Det ved jeg ikke, om de tør, men så skal de i hvert fald selv af med de 700 mio.," siger Simonsen, der mener, at situationen i Fjordbank Mors er en helt anden, end da Amagerbanken krakkede tidligere på året.

"Amagerbanken havde en gevaldig negativ egenkapital. Fjordbank Mors har en positiv egenkapital på 700 mio. kr. selv efter Finansiel Stabilitets nedskrivninger," siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra bestyrelsesformand Peter Jessen Hansen.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også