FinansWatch

Fjordbank-direktør: Håber tilsynet tog fejl

Forhåbentlig ender regnestykket tættest på Fjordbank Mors vurdering af tingene, lyder det fra bankens direktør Torben Sørensen efter uenigheder med Finanstilsynet endte med at lukke banken.

Foto: DAG¯ JAN

Finanstilsynet så med for hårde øjne på udlånene i Fjordbank Mors, og tiden vil forhåbentligt vise, at banken kunne have fortsat. Sådan lyder de første ord fra krak-bankens direktør Torben Sørensen.

"Kun eftertiden kan vise, hvem af os der var tættest på. Var det Finanstilsynet, var det os, eller var det et sted midt imellem. Vi tror og håber på, at det var os, der var tættest på, for vi mener, at vi har gjort det sobert og ordentligt. Jeg står 100 pct. ved dem måde, vi har drevet bank på, og der intet vi har gjort, som ikke tåler dagens lys," siger Torben Sørensen til borsen.dk

Tror du, I kunne have fortsat banken, hvis I havde fået lov til at gøre tingene i jeres eget tempo?

"I dag er det jo et fuldstændig teoretisk spørgsmål. Den mulighed er ikke længere til stede. Vi lagde for en måned siden en handlingsplan frem, og selvfølgelig var vi 100 pct. overbevist om, at det var det, der skulle til, for at vi kunne fortsætte som selvstændig bank. Det er så ikke lykkedes, og det er vi frygtelig kede af," siger Torben Sørensen til borsen.dk og fortsætter:

"Alle er enige i, at det er de rigtige tiltag, vi har gjort, men spørgsmålet har så nu været, om det er tilstrækkeligt. Det mener vi, at det er, men det mener Finanstilsynet ikke, og de har jo afgørelsen i denne her situation, og det må vi respektere."

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs