FinansWatch

Danske unge har nordisk rekord i overtræk

De unge bruger penge, som de ikke har, i langt højere grad en deres jævnaldrende i resten af norden

Hver syvende unge dansker overtrækker hver måned deres bankkonto. Set over et halvt år oplever fire ud af ti unge, at bankkontoen gå i rødt. Dermed indtager de danske unge en ikke særlig flatterende førsteplads i overtræk sammenlignet med unge i de fire andre nordiske lande. Det skriver Berlingske Business.

To årsager

En af grundene til de unges overforbrug er, at de synes, det er i orden at bruge mere, end der står på kontoen, det siger Danske Banks chef for samfundsansvar, Tina Obel Lope. Hun peger også på, at de unges forældre ofte ikke selv har styr på økonomien, og det smitter af på deres børn.

”34 pct. af de unge vil gerne spørge deres bank til råds, men de gør det ikke ret ofte. De har formentlig travlt, og så har de måske ikke lyst til at komme ind i en bank og sidde over for en slipseklædt og alvorlig bankmand, siger Tina Obel Lope.”

Danske Bank har derfor oprettet Facebook-gruppen ”Mind Your Money, som er bemandet med fire unge bankrådgivere.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs