FinansWatch

Folketingsmedlemmer har Danmarks bedste pension

Den bedste pensionsordning i Danmark tilhører de folkevalgte på Christiansborg.

Hvis du vil være sikker på en god pension ud på dine gamle dage, kunne det være du skulle overveje at stille op til Folketinget.

I hvert fald har medlemmerne der ifølge brancheforeningen Forsikrings og Pensions nyhedsbrev, Fronter, Danmarks bedste pensionsordning.

Efter 20 år i Folketinget har et medlem krav på en livslang pension med en årlig udbetaling på 341.820 kr. Skulle de sikre sig en ratepension sammen med en udbetalingsperiode på 15 år og ligeså høje udbetalinger, så skulle de hvert år indbetale knap 60 pct. af deres løn til pension i de 20 år – eller 344.000 kr, viser Forsikring & Pensions udregninger

"Den pensionsordning, som et medlem af Folketinget har, må siges at være ganske god," siger Steen Ragn, aktuar og direktør i SB Aktuar, et uvildigt konsulenthus med speciale i rådgivning om pension, til Fronter.

Han peger på, at det ikke kun er den sikrede ydelse, MF'erne kan glæde sig over.

"MF'ernes pensionsordninger indeholder flere lukrative goder: Dels er der en hurtig optjening. De er fuldt lønregulerede – hvis lønnen stiger for MF'erne, så stiger pensionen også for de tidligere MF'ere, der er på pension. Og så er de sikret den samme livslange ydelse, uanset hvordan levealderen ellers udvikler sig. Den risiko ville du ikke se noget almindeligt pensionsselskab tage," siger Steen Ragn.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs