FinansWatch

Sverige sælger sin del af Nordea til efteråret

Den svenske regering planlægger nu at sælge sine Nordea-aktier hen over efteråret. Salget skal ske i små bidder, og processen påbegyndes tidligst til august.

Foto: Bertil Ericson

Sveriges regering vil gerne af med sin andel af Nordea-aktier. Processen vil blive opdelt i mindre bidder for at sikre en minimal påvirkning fra tilfældige kurssvingninger. Det skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

”Der hersker i dag en forventning om et snarligt salg af statens besiddelse af Nordea-aktier. Et salg i det eksisterende markedsklima er dog ikke aktuelt, og i og med at vi er tydelige med denne udmelding, vil vi skabe øget forudsigelighed,” forklarer finansmarkedsminister Peter Norman i en pressemeddelelse.

Den svenske regerings intention er altså helt eller delvist at sælge sin andel af Nordea, men det kommer altså først til at ske, når markedsudsigterne er gunstigere.

Vil ikke påvirke kursen

Tanken er, at regeringen vil sælge små bidder af sin aktiebeholdning hver dag i håb om at påvirke Nordeas aktiekurs så lidt som muligt. Den svenske regering vil løbende informere om det kommende salg og i henhold til gældende lovgivning også holde offentligheden orienteret under hele det egentlige salgsforløb.

Desuden er det tanken, at regeringen løbende vil evaluere metoden for at sikre, at det er den bedste løsning som benyttes.

”Jeg synes, at den uro, som vi oplever på de finansielle markeder, viser, at staten ikke bør eje bankaktier. Indtægterne fra salget skal mindske Sveriges nationale gæld og mindsker dermed også landets sårbarhed generelt,” siger Peter Norman yderligere.

Sveriges stat ejer på nuværende tidspunkt 13,4 pct. af aktierne i Nordea svarende til en værdi i omegnen af 36 mia. svenske kroner.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs