FinansWatch

Ex-vismand går fra Nationalbanken efter ét år

Tidligere overvismand Peter Birch Sørensen forlader sin stilling i Nationalbanken kun lidt mere end ét år efter ankomsten.

Foto: BRENDER ILAN

Den tidligere overvismand Peter Birch Sørensen vil være professor, og ikke vicedirektør i Nationalbanken. Det oplyser banken i en meddelelse. Dermed mister man også en profil, der ved sin tiltrædelse sidste april blev fremhævet som en mulig afløser for nationalbankdirektør Nils Bernstein, der under de nuværende regler har mindre end to år tilbage i jobbet, inden han falder for aldersgrænsen.

Ex-overvismanden tiltrådte som vicedirektør i Nationalbanken første april sidste år, og stopper med udgangen af juli måned.

Ifølge Nationalbanken vil Peter Birch Sørensen "fordybe sig i økonomisk forskning og undervisning."

Samme fordybelse var også grunden til, at banken hentede Birch Sørensen i første omgang.

"Vi har derfor kigget os om i landskabet, og Peter Birch Sørensen passer fint til os. I den økonomiske afdeling er ansat mange dygtige økonomer. Vi har også Ph.d. studerende ansat. Det er ikke vores hovedopgave at lave egentlig forskning, men dybere økonomiske analyser, så det ligger naturligt at ansætte en person med hans profil. Vi kigger ikke på, om han er professor eller ej. Det afgørende er, at få en dygtig økonom," sagde Nils Bernstein i 2010 til Berlingske Tidende.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs