FinansWatch

Bankveteran: Der kommer ingen ny Scandinotes

Som salgschef i HSH Nordbank stod Jacoob Nielsen for at sælge de siden så hårdt ramte bankobligationer Scandinotes til de tunge investorer, og skaffede dermed ansvarlig kapital til småbankerne. Men skaden på bankernes ry efter Amagerbankens krak betyder, at modellen ikke vil kunne bruges til at skaffe funding i Danmark, vurderer han.

Scandinotes endte som en skandale. Men i lang tid var den omstridte obligationsmodel også den vej, landets små- og mellemstore banker skaffede ansvarlig kapital. Og havde det ikke været for Bankpakke III's afviklingsmodel og dens brug på Amager, kunne samme model have været brugt til at hjælpe på fundingkrisen. Men efter Amager er den eneste løsning politisk. Sådan lyder vurderingen fra en af mændende bag Scandinotes.

"Jeg var salgschef i HSH Nordbank, og var med til at sælge Scandinotes til institutionelle kunder, så jeg har haft en del med Scandinotes at gøre," siger bankveteranen Jacoob Nielsen til FinansWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs