FinansWatch

Pas på med at flytte hovedkvarteret

Den svenske bank Swedbank vil spare den dyre husleje ved at rykke hovedkontoret fra det centrale Stockholm ud til forstaden Sundbyberg. Det kan dog blive dyrt i det lange løb.

Foto: Google Maps

I et forsøg på at holde omkostningerne nede har Swedbank ved tidligere lejlighed besluttet at rykke bankens hovedkvarter til forstaden. Helt konkret så flytter man væk fra det centrale Stockholm og vil i slutningen af 2013 indlogere sig i Sundbyberg.

Men den manøvre får en advarsel med på vejen i en kommentar i den svenske avis Dagens Industri.

Ikke en succes for UBS

Storbanken UBS foretog nemlig en lignende manøvre for cirka 15 år siden, hvor banken flyttede væk fra det centrale New York. Afstanden var noget større, eftersom UBS placerede sig i topmoderne faciliteter i nabostaten Connecticut.

Nu er UBS på vej tilbage. Af to årsager. Dels findes bankens kunder i det centrale New York, dels har UBS haft svært ved at fastholde og rekruttere de mest talentfulde medarbejdere. De vil nemlig bo i New York og ikke i Connecticut.

Kan være strategisk motiveret

Swedbanks udflytning kan dog også ses i en større strategisk sammenhæng. Således kan det være et led i at mindske staben af højtlønnede mæglere og analytikere for i stedet at fokusere mere på traditionel bankvirksomhed. Det er i øvrigt det danske arkitektfirma 3XN, der står bag designet af Swedbanks nye bygninger. Samme arkitekter står bag byggerier for Saxo Bank, Middelfart Sparekasse, Landsbanki, SamPension, FIH og Sparekassen Kronjylland.

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs