FinansWatch

Ny guldalder på vej i Norge

Den norske bank Fokus Bank, der er en del af Danske Bank-koncernen, ser overordentligt lyst på fremtiden.

”Opgangstiderne starter som regel i industrien i den sydvestlige del af landet. Herfra spreder ringene sig i vandet og det er akkurat hvad vi ser i øjeblikket. Virksomhedsaktiviteten er tilbage på det niveau det lå på inden finanskrisen og når forretningslivet går godt, så ved vi at det også går godt på boligmarkedet. Det lægger op til nogle rigtig hyggelige år fremover,” udtaler koncerndirektør Bent R. Eidem fra Fokus Bank til den norske avis Dagens Næringsliv.

Mens Danske Bank har oplevet meget middelmådige resultater gennem sine aktiviteter udenfor Danmark – blandt andet i Irland og Baltikum – ser det altså godt ud i Norge.

Tredobling af udlån og garantier

Fokus Bank havde således udlån og garantier for cirka 15 mio. norske kroner i årets første kvartal og det er tre gange mere end året forinden. Men koncerndirektøren ser ikke væksten løje af lige med det samme.

”Vores vækst er en meget god indikator for temperaturen på markedet. Og den er høj. Formentlig vil det være manglen på kloge hoveder som kommer til at blive den største begrænsning fremover. Efterspørgslen efter norske produkter og services er nemlig generelt høj for tiden. Den høje oliepris bidrager helt klart til en øget investeringslyst, hvilket er vældig godt for norsk erhvervsliv som er så tungt eksponeret mod olie og gas,” forklarer Eidem yderligere.

Slutteligt slår Bent R. Eidem også fast at norske virksomheder har lært af krisen og står godt rustet til fremtidige bedrifter.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs