FinansWatch

Ægtepar sendte banken på tvangsauktion

Efter fem måneder uden betaling efter en retssag mod Bank of America valgte et ægtepar fra Flordia for nyligt at tage pant i den lokale bankfilial.

"De har ignoreret vores opkald og ignoreret vores breve. Juridisk er det her det næste skridt for at skaffe mine klienter, hvad de har krav på."

Ordene falder fra en amerikans advokat, og handler om en dårlig betaler. Advokaten står foran en dør, og han har den amerikanske udgave af kongens foged - en bevæbnet politimand - samt en flyttevogn med sig. Det kunne være en scene fra en af USA's utallige 'foreclosures,' skridtet, hvor banken tager huset igen.

Men det er det ikke. På indgangspartiet bag advokaten står der 'Bank of America', og dermed er fogeden på vej ind af døren hos en af USA's absolut største finanskæmper, skriver CBS.com.

Kontant

Det mærkværdige forløb kommer som et indspark i en af den amerikanske finanssektors mest ophedede debatter: Tvangsauktioner, der har fundet sted enten pr. automatik, eller uden det med sikkerhed har kunnet fastslås, om den tvingende part ejede huset. En problematik, der opstod i kølvandet på subprime-lånenes opslitpning og genindpakning af lån, og som har ført til en stribe bitre retsaget

Og mens det ikke står klart, om det var af den første eller anden af ovennævnte grunde, så er det sikkert og vist, at Bank of America for fem måneder siden forsøgte at tage hus og hjem fra et floridiansk ægtepar.

Det var Nyerger-parret dog ikke meget for - de havde nemlig betalt kontant for huset i sin tid, og mente derfor, at banken - som de aldrig havde haft et lån hos - måtte have fået noget galt i halsen.

Fem måneder uden svar

Det samme mente den lokale dommer, der for fem måneder siden underkendte bankens forsøg på at tage huset, og dømte Bank of America til at betale sagens omkostninger for begge parter.

Men næsten et halvt år efter var den betaling altså ikke faldet - og derfor fik ægteparret lov til at tage pant i bankens ejendom. Og kørte altså straks med betjent og flyttevogn på slæb til den lokale filial af Bank of America.

"Vi gå ind og tager computere, skriveborde, arkivskabe, kontanter i skufferne - alt, hvad der ligner noget af værdi," siger parrets advokat, Todd Allen, til TV-stationen CBS i et videoindslag optaget live under pant-aktionen.

Men kort efter bukker bankfilialens direktør under, og skriver en check på sagsomkostning til ægteparret.

Se indslaget her (inkluderer formentligt et kort reklameindslag inden klippet.)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs