FinansWatch

IMF: Kapitalkrav rammer Danmark hårdt

Høje danske kapitalomkostninger betyder, at Danmark er blandt de lande, hvor udlånsrenten vil stige mest som følge af nye og skærpede kapitalkrav, viser nyt IMF-studie.

Det koster penge, når bankerne som følge af kommende kapitalkrav skal polstre sig bedre for at undgå nye finanskriser. Flere penge i Danmark, end i de fleste andre lande, og det har direkte effekt på udlånsrenten.

Et nyt arbejdspapir fra Den International Valutafond peger på, at Danmark og den danske udlånsrente bliver særlig hårdt ramt af de kommende krav til øget kapitaldækning. Det sker ganske enkelt fordi kapitalomkostningerne i Danmark ifølge IMF er blandt de højeste blandt de mest udviklede lande, kun overgået af Irland og Japan.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs