FinansWatch

"Jyske Bank ville slå os ihjel"

Kasi-Jesper fortæller om et dramatisk brud med sin bank. Men forklaringen strider mod, hvad en af hans egne direktører tidligere har fortalt.

Foto: MARKUSSEN TOBIAS SELNÆS

I et portrætprogram på TV 2 tirsdag aften om den entreprenante smykkesælger og holdejer, Jesper "Kasi" Nielsen, langer han hårdt ud efter Jyske Bank. Familieforetagendet Kasi Group, kæmpede i 2008 for livet. Ifølge Kasi-Jesper på grund af, at Jyske Bank pludseligt smækkede kassen i og opsagde kreditaftaler med kort frist. I efteråret 2008 skrev Ekstra Bladet, at Kasi Group var i økonomisk uføre.

"De stillede umulige betingelser og krævede tårnhøje gebyrer, så vi blev presset på likviditeten. Det var simpelthen et mordforsøg, og det slog virkelig bunden ud af virksomheden," siger Jesper "Kasi" Nielsen til TV 2.

En anden version

Det strider dog mod en forklaring, som daværende finansdirektør Glenn Vestergaard i august 2009 kom med til Morgenavisen Jyllands-Posten. Da bekræftede finansdirektøren, at Jyske Bank havde opsagt engagementet med Kasi Group, hvilket også medførte, at Jyske Banks datterselskab, Nordisk Factoring, standsede samarbejdet om at finansiere Kasi Groups kredit til forhandlerne.

"Opsigelsen skete med en afvikling i god ro og orden - det var ikke noget med, at vi skulle indfri vores gæld i løbet af 14 dage. Jyske Bank var stadig hovedbank ved årsskiftet (2008/09, red.), men er det ikke længere," sagde Glenn Vestergaard dengang til Jyllands-Posten.

Utilgiveligt

I tv-programmet "Gadedrengen fra Vestegnen" fortæller Jesper Nielsen en noget mere dramatisk version af historien om Kasi Groups problemer, der blev beskrevet i Ekstra Bladet, og som gjorde det endnu sværere at finde en ny bank efter Jyske Bank.

"Min familie led virkelig under det. Det tilgiver jeg dem aldrig for," siger han.

Jyske Bank har, ifølge TV 2, ikke ønsket at kommentere Jesper "Kasi" Nielsens udlægning af sagen.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs