FinansWatch

Handelsbanken: Hårde tider venter Spar Nord

Den pressede fundingsituation kommer til at gøre ondt på Spar Nord de næste par år, vurderer Handelsbanken

Spar Nord går en hård tid i møde. Det forudser Handelsbankens aktieanalytikere i publikationen Børsnyt, efter at Spar Nord har udstedt obligationer for 200 mio. euro til en rente, der ligger 180 basispunkter over EURIBOR.

"Til sammenligning betaler større banker typisk omkring 20-30 basispoint over EURIBOR-renten for lignende obligationsudstedelser," påpeger Handelsbanken. Banken noterer sig, at det trods alt er positivt, at Spar Nord har adgang til funding, efter at de tidligere på året meldte ud, at Amagerbankens konkurs gjorde adgangen til de internationale markeder vanskelig.

Men med en funding, der er 150 basispunkter dyrere end den, de mest velpolstrede banker kan opnå, bliver det svært for Spar Nord at begå sig i konkurrencen, vurderer Handelsbankens analytikere.

"Stort set alle banker har besluttet sig for at bruge deres kapital på deres bedste kunder. Men set i lyset af den relativt dyrere funding som Spar Nord har adgang til, vurderer vi at banken kommer til at stå over for nogle svære år," skriver Handelsbanken.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs