Flere amerikanske insiderhandlere på vej mod fængsel

Systematisk svindel kan få langvarige konsekvenser for de involverede i en insider-sag i USA.

En insider-sag er ved at blive løst i USA og sagens omfang såvel som de skyldiges fængselsstraffe er vidtrækkende. Det skriver The New York Times.

Sagen drejer omkring Sonnyy Nguyen, der tidligere besad en toppost i Nvidia. Han har videregivet fortrolige finansielle oplysninger om det børsnoterede selskab til en rådgiver, Winifred Jiau, der efterfølgende har videregivet oplysningerne til hedgefond-manageren Sam Barai. Barai har sidenhen erkendt at have handlet Nvidia-aktier på basis af sine ulovligt erhvervede oplysninger.

Sagen betyder at Nguyen står overfor en fængselsstraf på fem år, mens Barai kan ende med at ruske tremmer i femogtyve år. Barai, der tidligere besad en toppost i CitiGroup, har i starten af undersøgelsesforløbet forsøgt at stå i vejen for efterforskningen og det udmønter sig traditionelt i længere straffe.

Jiau nægter at have deltaget i de forbryderiske aktiviteter, men skal i retten på onsdag forsvare sig i sagen hvor både Nguyen og Barai ventes at vidne eller samarbejde med ordensmagten.

Ikke bare svage sjæle

Winifred Jiau kommer fra rådgivningsvirksomheden Primary Global Research der lever af at rådgive hedgefonde. Men denne sag er ikke enestående. Flere rådgivningsfirmaer af samme type har været i ordensmagtens søgelys grundet lignende aktiviteter og omfanget betyder at der ikke bare er tale om et par svage sjæles lovløse aktiviteter, men snarere om en veletableret kreds af kriminelle.

”Når man ser på omfanget af de påståede aktiviteter, så taler vi altså ikke længere bare om et enkeltstående individs tilfældige lovbrud. Vi taler mere om noget der ligger lige på kanten af at være en gennemført forbryderisk forretningsmodel,” udtalte Preet S. Bharara tidligere i år. Hun er advokat og står i spidsen for de amerikanske myndigheders undersøgelse af sagen.

Indtil videre er tretten personer anholdt i den konkrete sag og otte af dem har allerede erklæret sig skyldige. Syv af de anholdte kommer fra Primary Global Research.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også