FinansWatch

Indien åbner for øget bankdrift

Den, for udenlandske banker, lidet attraktive indiske lovgivning bliver nu ændret. Ændringerne ventes at gøre livet nemmere for globale storbanker i Indien.

Den indiske lovgivning på bankområdet har i årevis været en torn i øjet på internationale storbanker, der ønskede at gøre sig gældende i det kæmpestore land.

Det skriver Wall Street Journal.

12 filialer om året

En af de mest problematiske dele af lovgivningen har været begrænsningen i antallet af nyåbnede filialer. Længe har det nemlig kun været lovligt at åbne op til 12 nye filialer om året – for hele sektoren vel at mærke – og det har naturligvis hindret internationale storbankers fysiske tilstedeværelse i Indien. Der er i alt 34 aktive internationale banker i Indien, som altså hidtil har skullet fordele 12 filialer i mellem sig på årsbasis.

Nye regler er dog sat på agendaen, og måske vil det allerede henover sommeren blive lovligt at åbne mange flere bankfilialer hvert år. Det giver nogle nye muligheder i detailleddet og bliver betragtet som en åben dør for banker som HSBC, Citigroup og Standard Chartered, der alle tre er blandt de største internationale aktører på Indiens kæmpe marked.

Stramninger også på vej

Selvom filialbegrænsningerne ændres, så er den nye lovgivning ikke ubetinget positiv. Den indeholder nemlig, som den ser ud nu, også en række forslag, der kan forme sig til nye udfordringer til internationale aktører i den indiske banksektor.

For eksempel foreslås det at banker, der opererer i Indien skal optræde som selvstændige datterselskaber med egen kapital og uden balancemæssig reference til moderselskabet. En række nye skatter ventes også implementeret.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs