FinansWatch

Cyberangreb regner ned over firmaer

Colourbox
Foto: Colourbox

3 ud af 4 virksomheder er blevet angrebet en eller flere gange af it-kriminelle de seneste år, og de fleste forventer nye og mere sofistikerede angreb i 2018.

Det skriver Politiken mandag.

Og hvert fjerde angreb er så succesfuldt, at de kriminelle bagmænd slipper væk med et større eller mindre økonomisk bytte, viser en ny kortlægning af cyberangreb, udarbejdet af Dansk Erhverv, på baggrund af en omfattende spørgeundersøgelse blandt 259 store og små virksomheder.

Kortlægning viser også, at virksomhederne i de kommende år forventer en fortsat, intensiveret og mere sofistikeret regn af angreb fra it-kriminelle.

"Undersøgelsen bekræfter, at cyberangreb er blevet en del af alle virksomheders dagligdag, en trussel, de må forholde sig til 24/7," siger Janus Sandsgaard, fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhverv til Politiken.

Ifølge undersøgelsen er det netop direktørsvindel – den såkaldte ceo-fraud – der i stigende grad rammer de danske virksomheder.

Her udgiver it-kriminelle sig for at være direktører eller topchefer, der med kort varsel har brug for en pengeoverførsel.

Den type af bedrageri lader sig kun gøre, hvis de kriminelle har sat sig grundigt ind i den enkelte virksomheds organisation og ledelse og ved, hvem der håndterer de daglige pengesager og dermed er oplagte angrebsmål.

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere