FinansWatch

Bankaktier koster investorerne 30 milliarder

År 2011 har været særdeles brutalt for aktionærerne i landets banker, skriver dagbladet Børsen.

Mistilliden til den danske banksektor har kostet bankernes aktionærer dyrt. Kurstabene i de børsnoterede banker beløber sig til i alt 30,7 mia. kr. siden nytår. Det skriver dagbladet Børsen.

"Den negative kursudvikling er ganske enkelt et udtryk for, at risikoen ved at stille egenkapital til rådighed for banksektoren er steget i løbet af 2011. Desuden er usikkerheden til den fremtidige indtjening øget som følge af den katastrofalt dårlige håndtering af Amagerbanken," siger bankanalytiker i Small Cap Danmark, Michael West Hybholt, til Børsen.

Særligt frygten for, at de mindre danske banker kan bukke under når statsgarantierne skal betales tilbage over de næste to år, har tæret hårdt på bankernes børsværdi.

Formanden for Lokale Pengeinstitutter, Ringkjøbing Landbobanks direktør Bent Naur, bad tidligere på ugen på vegne af medlemmerne politikerne om fornyet hjælp.

Men fra ekspertside opfordres de mindre banker til at tage et kig på fusionsmulighederne i stedet for at gå den politiske tiggergang igen.

"De store banker sidder på 90 pct. af markedet, så det er en forholdsvis lille del af markedet, der bliver berørt, hvis nogle af de mindre banker bukker under. Derfor er det ikke klart for mig, at det er så stort et problem, at markedet ikke kan løse det selv, og at vi som skatteborgere skal ind at løse det," siger Jesper Rangvid til avisen.

RITZAU FINANS / SEHESTED

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs