FinansWatch

Citigroup og Google investerer i Vestas rekordprojekt

Citigroup investerer 55 mio. dollar i Vestas store vindmølleprojekt i Californien

Internetsøgemaskinen Google fortsætter sine investeringer inden for vedvarende energi, og denne gang er kærligheden faldet på en del af et gigantisk projekt, som den danske vindmølleproducent Vestas har leveret møller til.

Google er således gået sammen med Citigroup om hver især at investere 55 mio. dollar i en etape af Terra-Gen Powers gigantiske Alta Wind Energy Center i Californien. Det er et projekt, som ved årets udgang vil runde 1020 megawatt i installeret kapacitet. Den etape af det samlede projekt, som Google og Citigroup nu kaster penge i, er projektet Alta IV på 102 megawatt.

Vestas offentliggjorde ordren til Terra-Gen i juli måned 2010, og der var samlet tale om en ordre på 570 megawatt, hvilket var den største ordre, Vestas nogensinde har fået til et enkelt projekt. Ordren omfattede leverance af 190 stk. V90-3,0 megawatt.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs