FinansWatch

Citigroup og Google investerer i Vestas rekordprojekt

Citigroup investerer 55 mio. dollar i Vestas store vindmølleprojekt i Californien

Internetsøgemaskinen Google fortsætter sine investeringer inden for vedvarende energi, og denne gang er kærligheden faldet på en del af et gigantisk projekt, som den danske vindmølleproducent Vestas har leveret møller til.

Google er således gået sammen med Citigroup om hver især at investere 55 mio. dollar i en etape af Terra-Gen Powers gigantiske Alta Wind Energy Center i Californien. Det er et projekt, som ved årets udgang vil runde 1020 megawatt i installeret kapacitet. Den etape af det samlede projekt, som Google og Citigroup nu kaster penge i, er projektet Alta IV på 102 megawatt.

Vestas offentliggjorde ordren til Terra-Gen i juli måned 2010, og der var samlet tale om en ordre på 570 megawatt, hvilket var den største ordre, Vestas nogensinde har fået til et enkelt projekt. Ordren omfattede leverance af 190 stk. V90-3,0 megawatt.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs