FinansWatch

Finansiel Stabilitet: Regnestykket om Amager langt fra gjort op

Med salget af den gode del af Amagerbanken kan statens opryddere nu fokusere på de dårlige kunder. Dermed er arbejdet med at finde sidste ciffer til det samlede regnestykke om kollapset på Amager undervejs - men der går lang tid inden det kan slås fast, lyder det fra Finansiel Stabilitet.

Den grønne bank er solgt. Nu falder Finansiel Stabilitets øjne for alvor på den store, røde klump af uønskede kunder, der stadig ligger hos statens afviklingsselskab. Netop den kundegruppe er blandt grundene til, at opgørelsen af den endelige regning for krakket på Amager er langt væk endnu, siger bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet Henning Kruse Petersen til FinansWatch.

”Der ligger jo et betydeligt antal erhvervsengagementer, som vi har dømt røde, og som vi nu skal i gang med at arbejde med. Vi kan håbe, at nogle af egen drift vil kunne skifte pengeinstitut, og ellers må vi i gang med at afvikle engagementerne. Det er en øvelse, vi efterhånden har lavet nogle gange,” siger Kruse Petersen og fortsætter:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs