Regnskab: Spar Lolland har købt sig til indlånsoverskud

Spar Lolland lander første kvartal med et lille overskud, en nedjustering - og et spritnyt indlånsoverskud.

Et lille overskud blegner under de problemer, som den stigende rente skaber for obligationsbeholdingen, og får Spar Lolland til at nedjustere og sætte gang i planer om en kapitaludvidelse.

Sådan ser årets første kvartal ud i Spar Lolland. Bankens regnskab er samtidg kraftigt præget af købet af Eik Banks danske privatkunder.

Præget af Eik Bank

Resultatet for 1. kvartal 2011 blev 13 mio. kr. før skat mod 16 mio. kr. i de første tre måneder af 2010, mens nedjusteringen af regnskabet er fra 150-160 mio. kr. til 130-140 mio.

Nedskrivningerne for første kvartal lander på 14 mio. kr. mod 28 mio. kr. året før.

Købet af privatkundedelen af Eik Bank - der har fået navnet Finansbanken - trækker sine tydelige spor i regnskabet.

Det giver sig ikke mindst udslag i, at koncernen over de sidste tre måneder er gået fra et indlånsunderskud på 1,3 mia. til et plus 1,8 mia. kr. Samtidig er omfanget af den samlede forretning steget med 59 pct.

Som at bygge et hus

Udgifter til personale og administration steget 18 pct., og koncernen lander med en udlånsvækst på 28 pct. Uden tilkøbet af Eik Bank ville udlånet i Spar Lolland være faldet med 5 pct., skriver banken.

”For at udnytte de fremadrettede muligheder, som købet af Eik Bank giver, ønsker vi et styrket økonomisk fundament. Det er som et hus. Når man bygger ud, skal fundamentet gøres større. Derfor ønsker vi at udvide kapitalen,” siger direktør Lynge Thang Jørgensen.

Hvad omfanget af den udvidelse bliver fremgår ikke af meddelelsen.

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også