FinansWatch

Emission på plads i Østjylland

Østjydsk Bank er kommet i land med den planlagte aktieemission. Banken henter 88 mio. kr. hjem mod et mål på 104 mio. kr.

Der er lidt flere penge at gøre godt med i Østjydsk Bank nu.

Banken har solgt 240.000 nye aktier til kurs 250 kr. - banken har det meste af året ligget over kurs 300 - og dermed er Østjydsk Bank sikkert over målstregen med sin kapital udvidelse, oplyser banken.

"Vi er meget glade for den modtagelse, vores aktieemission har fået. Vi var lidt spændte på reaktionen, idet vi er én af de første banker der gennemfører en ordinær kapitaludvidelse efter finanskrisen. Så set i det lys ser vi det som et meget positivt signal for Østjydsk Bank, at vi kan melde udsolgt. Det vidner samtidig om en utrolig stærk lokal opbakning omkring Østjydsk Bank, og den er vi både meget taknemmelige for, men også stolte af," skriver bankdirektør Jens Vendelbo i en meddelelse.

Banken oplyser, at emissionen har været fuldt ud tegnet.

Obligationerne halter

Mens selve aktieudvidelsen altså er kommet fint i hus, så har det åbenbart knebet med mere med at få den hybride kapital langet over disken. Da banken annoncerede kapitalmanøvren, forklarede Jens Vendelbo, at:

”Vi udvider forhåbentlig aktiekapitalen så det svarer til et provenu på 60 mio. kr., og henter kapitalbeviser for minimum 25 og og maks 50 mio. kr. Hvis vi ikke får mere end 25, så opgiver vi simpelthen at udvide den hybride kapital. Vi har heller ikke fået sikret tegningen for hverken aktier eller hybrid kapital – men aktierne er vi nu rimeligt sikre på. Det er også derfor, vi har valgt ikke at gøre udvidelsen større end den er.”

Banken har hentet 88 mio. kr. mod det maksimalt forventede provenu på 104 mio. kr. Dermed mangler banken 73 mio. kr. for at kunne kvitte sit statslån. Men Jens Vendelbo har tidligere forklaret over for FinansWatch, at han er fortrøstningsfuld på den front, for:

"Det kunne jo også være sådan, at man begyndte at tjene lidt penge igen."

Kapitaludvidelsen skal blandt andet hjælpe banken til at refinansiere det 1,7 mia. kr. store statsgaranterede obligationslån, man har optaget.

Østjydsk Bank sluger lille sparekasse

"Det kan jo være man begynder at tjene penge igen"

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs