FinansWatch

Regnskab: Tønder holder på hemmelighederne

Kvartalsmeddelelsen fra Tønder Bank flyder ikke ligefrem over med tal. Banken fastholder sine forventninger til resultatet for resten af året før nedskrivninger.

Tønder Bank kom ud af første kvartal som budgetteret. Det er de sparsomme oplysninger fra banken i kvartalsmeddelelsen, der blandt andet ikke oplyser hvor nedskrivningerne lander.

"Tønder har i perioden præsteret et resultat før kursreguleringer, nedskrivninger (herunder bidrag til Indskydergarantifonden), resultat af kapitalandele samt skat, som ligger på niveau med budgettet," lyder meldingen.

Banken oplyser, at udlånet ved udgangen af kvartalet er på niveau med samme tid sidste år, men dog steget 2,9 pct. siden årsskiftet. Garantierne er samtidig er steget 4,3 pct., mens indlån siden årsskiftet er steget 3,4 pct..

Banken fastholder forventningerne til årsresultat før kursreguleringer, nedskrivninger, resultat af kapitalandele samt skat. Der ventes dermed fortsat et resultat på 42 - 47 mio. kr.

Ritzau Finans / Sehested

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs