FinansWatch

FTF: København skal være finansmotor

København skal rustes til at tiltrække hovedsæder for banker, mener fagforbundet FTF.

Foto: Krabbe Lars Jyllands-Posten

København bør sammen med den svenske del af Øresundsregionen hvæsse kløerne og kaste sig ind i kampen om tiltrække flere hovedsæder for finanskoncerner.

Det mener fagforbundet FTF, som netop har offentliggjort sit vækstudspil under titlen ”Vækst2”.

Fagforbundet, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, mener, at det er vigtigt at satse på, at København og Øresundsregionen bliver et finansielt vækstområde.

Drivkraft for vækst

"Lykkes det, vil væksten her være en drivkraft for vækst i hele landet. Derfor bør Økonomi- og Erhvervsministeriet i samarbejde med relevante myndigheder og parter udarbejde en strategi for at udnytte hovedstadens vækstpotentiale," skriver FTF i sin vækstplan.

Her peges der også på, at den udveksling af arbejdskraft mellem Sverige og Danmark, der finder sted i Øresundsregionen, giver særlige muligheder for at finansielle virksomheder kan trække på en kompetent arbejdsstyrke i begge lande.

Derfor skal staten også sætte ind på at synliggøre netop værdien af at kunne rekruttere en højtuddannet skandinavisk arbejdskraft i forhold til de internationale virksomheder, påpeger FTF.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs