Regnskab: Præmieindbetalingerne på tilbagetog i SEB Pension

2010 var et forrygende år for SEB Pension hvis man ser på udviklingen af indbetalinger. De positive strømme fra sidste år bliver dog ikke fulgt op i første kvartal af 2011. Også resultatmæssigt går SEB Pension tilbage.

SEB Pension opnåede et resultat før skat på 99 mio. kr. i første kvartal og tager sig dermed markant dårligere ud end i det tilsvarende kvartal sidste år. Dengang landede resultatet før skat på 373 mio. kr., men det tal var dog hjulpet godt opad via en overførsel på 256 mio. kr. fra en skyggekonto. Samtidigt har et stigende renteniveau også været med til at reducere SEB Pensions årsresultat.

Fald i indbetalinger

Præmieindbetalingerne faldt med 6,3 pct. sammenholdt med første kvartal af 2010, hvilket medførte at bruttopræmierne løb op i 1,44 mia. kr., mens de året før landede på 1,53 mia. kr. Det var dog ikke en uventet udvikling.

”Faldet var forventet og et resultat af konkurrencesituationen på firmamarkedet, hvor en række firmapensionskunder flytter mellem pensionsleverandørerne. For SEB Pensions vedkommende har dette betydet afgang af kunder i 1. kvartal 2011, mens en række nye kunder, der er indgået pensionsaftaler med, først påbegynder indbetalingerne i løbet af 2. eller 3. kvartal 2011,” skriver SEB Pension således i tirsdagens meddelelse.

Tilfredse kunder

Til trods for faldet i præmieindbetalinger, vurderer SEB Pension at kunderne er særdeles tilfredse. Har man bonusberettigede forsikringer hos SEB Pension kan man da også glæde sig over en bonusgrad på 6,4 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også