Storbanker tager nederlag på 70 milliarder

En overraskende kovending fra Lloyds sidste uge tvinger nu en række andre britiske banker til et knæfald i en gigantisk forsikringssag.

Efter Lloyds Banking Group sidste uge valgte at bukke nakken for det britiske finanstilsyn, FSA, og betale 27 mia. kr. tilbage til millioner af klagende kunder i en omfattende retssag om låneforsikring, følger resten af de involverede banker nu trop.

Det skriver flere internationale medier.

I alt skal bankerne betale over 8 mia. pund tilbage, svarende til lige under 70 mia. kr, ifølge avisen The Guardian.

Financial Times beskrev sidste uge sagen, hvor bankerne havde solgt forsikringer for personlige lån under navnet PPI til deres kunder, som årtiets største forsikringsskandale.

Ingen appel

”For at skabe sikkerhed for deres kunder har bankerne og den britiske bankforening besluttet, at man ikke vil appellere,” skriver den britiske pendant til Finansrådet, BBA, i en meddelelse ifølge Bloomberg.

Det sker med henvisning til den juridiske kamp bankerne fælles havde kæmpet mod FSA - men som Lloyds altså trak sig fra sidste uge.

Barclays og Royal Bank of Scotland har begge sat mere end en mia. pund af til at dække deres tilbagebetalinger, skriver nyhedsbureauet.

Lloyds betaler 3 mia. pund tilbage i forsikringsskandale

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også