FinansWatch

Tysk storbank sender 107 mia tilbage til staten

Commerzbank har haft et godt første kvartal, og vil nu betale 107 mia. kr. tilbage til den tyske stat.

Tyske Commerzbank var stærkt kørende i første kvartal, hvor banken øgede både indtjening og resultat. Samtidig vil banken nu betale staten tilbage for hjælpepakken, der blev modtaget under finanskrisen.

Commerzbank opnåede i første kvartal et driftsresultat på 1,14 mia. euro mod 771 mio. euro i samme periode 2010. Nettoresultatet endte på 985 mio. euro, en pæn stigning fra første kvartal 2010, hvor denne post landede på 708 mio. euro. Antallet af medarbejdere er reduceret til 58.635 fra 61.270 for et år siden.

Commerzbank har fået en god start på 2011. Den fortsatte forbedring af den globale økonomi, ikke mindst den hastige vækst i nye markeder og opsvinget i Tyskland, har hjulpet os til at opnå et godt resultat, skriver bestyrelsesformand i Commerzbank Martin Blessing i regnskabet.

I det kommende kvartal vil Commerzbank tilbagebetale 14,3 mia. euro, eller 106,6 mia. danske kr., af de 16,2 mia., som banken skyldte til den såkaldte Special Fund for Financial Market Stabilisation. Det vil kræve en kapitaludvidelse på 11 mia. euro.

"Vi holder vores løfte om at betale støtten fra regeringen tilbage så hurtigt som muligt. Det faktum, at vi kan gøre det et år tidligere end estimeret i 2010 er bevis på vores vilje og indsats for at nå dette mål, og på at vi har en solid forretningsmodel," skriver Martin Blessing yderligere i regnskabet.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs