FinansWatch

Skjulte analytikermøder under beskydning

Der må findes faste rammer til lukkede møder mellem IR-chefer og investorer. Sådan lyder opfordringen fra eksperter i kravet på Mærsk-SEB insidersagen.

Furoren om præcis hvad der skete mellem A.P. Møller-Mærsk IR-chef og SEB-analytikeren Nikolaj Kamendula på et lukket møde - en diskussion, der denne weekend dominerede forsiden på den førende svenske erhvervsavis Dagens Industri - får nu eksperter til at rette et kritisk søgelys mod de lukkede møder.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Det her peger på et relevant problem omkring investormøderne. Man bør diskutere, om man kan lave nogle rammer for det på en eller anden måde. Det kan eksempelvis være ved, at man indfører et krav om, at den type møder skal optages," siger Lars Bo Langsted, professor ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet, til avisen.

Se dem i øjnene

Samtidig slår avisen fast, at møderne snarere er reglen end undtagelsen.

"Jeg tager rundt og holder »one on one-møder« med ledelse eller IR-cheferne i selskaberne. Normalt er jeg ude ved selskaberne en gang om året, hvor jeg har personlige møder med respræsentanter fra virksomhederne, og det er ganske normalt, at man får mulighed for at få en nærmere snak og se hinanden i øjnene," siger en dansk analytiker til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs