FinansWatch

Danica-direktør regner med synergier på tre hovedområder

Danica regner med at få årlige synergieffekter på mindst 150 mio. kr. efter købet af SEB Pensions danske aktiviteter, siger adm. direktør hos Danica.

Per Klitgård, adm. direktør hos Danica Foto: PR

Danske Banks pensionsselskab, Danica, regner med at kunne hente årlige synergieffekter på mindst 150 mio. kr. gennem overtagelsen af SEB Pensions danske aktiviteter, der blev annonceret torsdag.

Og gevinsterne fordeler sig på særligt tre områder, fortæller Per Klitgård, der er adm. direktør hos Danica, i et interview med Ritzau Finans.

"Vi kigger på hele vores it-område, vi kigger på domiciler, og vi kigger på udviklingen af nye forretningsområder. Det her er ikke en investering, vi laver for at rationalisere. Det er en offensiv investering," siger direktøren.

"Det, der er bærende for den her case, er, at vi øger vores investeringsbudget betragteligt, så vi kan øge investeringen i det digitale område, som er en helt central del af vores og SEB's forretningsmodel, og i sundhed og forebyggelse," uddyber Per Klitgård.

Han vil ikke komme ind på, hvad der skal ske med de to selskabers bygninger, ud over at der skal sammenlægges. I dag er hovedkontoret for Danica i Lyngby, og det vil blive taget op til overvejelse efter sammenlægningen, men også de lokale afdelinger i de to selskaber, der smeltes sammen i Danica-brandet, kommer under lup.

"Vi kommer til at se på, hvor vores hovedkontor skal være, og vi kommer også til at kigge på hele den decentrale organisation, og hvor det giver bedst mening, at vi er henne lokalt," siger Per Klitgård.

Danica estimerer, at der vil være integrationsomkostninger i forbindelse med købet på cirka 300 til 350 mio. kr. før skat, som vil blive udgiftsført i 2018 og 2019. Købet af SEB Pension Danmark ventes at blive endeligt gennemført i første halvår næste år.

Derfor sælger SEB sin danske pensionsforretning

SEB har tjent tocifret milliardbeløb på at sælge pension til danskerne

Analytikere: Pensionsopkøb giver rigtig god mening

Danica køber SEB Pension

Forsiden lige nu

Banker lagde godt 200 mio mere i datacentral

De 22 banker, der er på datacentralen BEC, øgede deres it-omkostninger betydeligt i 2017. Datacentralens omsætning steg således med 216 mio. kr. Pengene er blandt andet gået til kraftigt stigende udviklingsomkostninger til compliance, står der i årsrapporten.

Ny bankfusion vækker ærgerlige minder for Spar Nord-chef

Spar Nords topchef kalder den foreslåede fusion mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank for et "interessant alternativ" til en Jyske Bank-overtagelse. Han afviser dog, at han glæder sig over, at det måske denne gang er Anders Dam og Co., der bliver slået på målstregen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere