FinansWatch

Finansrådet: Danske banker vil stråle i stresstest

Finansrådet ser lyst på på fire danske bankers chancer i den store europæiske stresstest

De skærpede krav i stresstesten af de europæiske banker vil ikke få de danske til at bukke under. Det vurderer cheføkonom i bankernes brancheorganisation, Finansrådet, Niels Storm Stenbæk.

- Jeg er sikker på, at de fire banker nok skal komme flot igennem den test, siger cheføkonomen til Ritzau Finans.

I den kommende stresstest er der blandt andet mere fokus på, hvordan bankernes besiddelse af statsobligationer kan påføre bankerne tab. På netop dette punkt blev testen kritiseret i 2010. Definitionen af kapital strammes også, hvor man sidste gang antog, at bankerne skulle have kernekapital over en bestemt grænse. Nu skal bankerne nærmest alene besidde det beløb i egenkapital.

- Ændringerne overrasker mig ikke. Den seneste test viste jo, at enkelte banker, der bestod, alligevel kom i problemer. Så for mig er det helt naturligt, at man laver testen hårdere, siger Niels Storm Stenbæk.

Interesseorganisationen for de tyske banker, VÖB, har kritiseret det nye indhold for at bidrage til at sende falske signaler ud i markedet. Men det genkender Niels Storm Stenbæk ikke.

- EBA (European Banking Authority) har været meget opmærksomme på, hvad markedet forventer, og jeg mener ikke, at de vil sende en test ud, som ikke er kvalificeret og stresser bankerne i et væsentligt omfang.

Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank og Nykredit er blandt de 90 europæiske banker, der skal testes. Resultaterne ventes at blive offentliggjort i midten af juni måned.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs