Flere søger uvildig økonomisk rådgivning

Stadig flere danskere søger uvildig økonomisk rådgivning, når der skal træffes store beslutninger om privatøkonomien.

Danskerne bruger i stigende grad uvildig økonomisk rådgivning, når de skal træffe store beslutninger i forhold til deres privatøkonomi. Det er meldingen fra blandt andre Forbrugerrådet, skriver Politiken.

”Vi får en stigende mængde henvendelser fra folk, der søger uvildigt økonomisk rådgivning og gerne vil have vores hjælp til at finde den rigtige. Rådgiverne melder selv til os, at de har et stigende antal sager. Og for fire år siden kendte jeg selv til cirka 10 uvildige økonomiske rådgivere, i dag har jeg kendskab til cirka 30,” siger Carsten Holdum, cheføkonom i Forbrugerrådet, til Politiken.

Han anbefaler generelt, at forbrugerne søger uvildig rådgivning ved de største økonomiske beslutninger og mener, at stigende interesse for uvildig rådgivning bl.a. skal findes i finanskrisen.

Ny brancheorganisation

Også hos rådgivningsfirmaet RealRåd, et af landets første uafhængige realkredsrådgivere, mærker man en stigende interesse, selvom partner i Realråd Poul Stubkjær peger på, at sektoren stadig er lille i Danmark i modsætning til andre europæiske lande.

Et af de nyere tiltag er uvildige.dk, der i foråret 2009 blev startet af den tidligere bankansatte Hans Peter Christensen.

”Vi syntes, der manglede en spiller på det finansielle marked, som kunne være på kundernes side, så de kunne slippe væk fra salgstalen i banken. Vi sætter tingene i perspektiv og ridser fordele og ulemper op, så de er i stand til at træffe et kvalificeret valg,” siger Hans Peter Christensen, der også har lagt kimen til en ny brancheorganisation, INFIA (Sammenslutningen af uvildige økonomiske rådgivere).

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også