FinansWatch

Virksomheder lægger pres på forsikringen

Krisen har gjort det muligt for de danske virksomheder at lægge alvorligt tryk på forsikringsselskaberne, skriver dagbladet Børsen.

Landets virksomheder bruger langt mindre på forsikringsfronten - og det har udløst en kostbar kamp om kunderne blandt forsikringsselskaberne, skriver dagbladet Børsen.

»Set fra et kundesynspunkt er udviklingen rigtig god. Jeg kan bekræfte, at præmierne er under pres, og at de er på et relativt lavt niveau. Samtidig ser vi ingen tegn på, at de er stigende eller skal stige. Det gælder selvom, forsikringsselskaberne siger i kor, at nu kan de ikke blive lavere,« siger Jens Brandum, adm. direktør i forsikringsmægleren Marsh Danmark, til avisen.

Alene på arbejdsskadeforsikringer er virksomhedernes forbrug styrtdykket med 25 pct. siden 2008. Samtidig er bruttopræmieindtægterne hos de forsikringsselskaber, der hører hjemme hos Forsikring & Pension faldet fra 4,2 mia. kr. til 3,2 mia. kr.

Tilbagegang

Ifølge Børsen viser den seneste statistik fra Forsikring & Pension, at foreningens medlemsvirksomheder har kunnet føle presset på prisen. Således er præmieindtægterne på transportforsikringer mellem 2008 og 2010 faldet ca. 20 pct., mens betalingerne til ansvarsforsikringerne er dalet 5 pct.

»Vi har set en tilbagegang. Det er i høj grad også et udtryk for, at der har været færre værdier og lavere aktivitet at forsikre. Arbejdsskadepræmierne fylder 25 pct. af virksomhedernes samlede præmieindbetalinger, og i og med at der har været færre i beskæftigelse, så er der færre, der skal forsikres. En lavkonjunktur giver en nedgang i erhvervspræmierne. Samtidig har markedet været præget af hård konkurrence,« siger Lars Simonsen, kommerciel direktør i Topdanmark Forsikring.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs